Impact van de mobiele telefoon verminderen

Wie heeft er nou geen mobiele telefoon? Kijk eens een keer om je heen wanneer je op de trein staat te wachten. De grootste hoeveelheid van de bevolking zit met hun ogen op de telefoon. Rug en nek staan een beetje gebogen om zo goed mogelijk op het beeldscherm te kijken. In Belgiƫ heb je nu zelfs stoplichten op de grond zodat de mensen die met de telefoon bezig zijn, ook kunnen zien wanneer ze kunnen oversteken of niet. Dit zonder je ogen van de telefoon af te houden! Dat is toch gekkenwerk of hoort dit er nou eenmaal bij anno 2016?

Invloed van de mobiele telefoon
In minder dan tien jaar is de mobiele telefoon steeds populairder geworden en hebben ze een groot impact op het dagelijkse leven van de bevolking. Nederland vindt het volgens onderzoek belangrijk om altijd en overal bereikbaar te blijven. Dit gaat gepaard met de veiligheid en wetend dat je altijd kan bellen als er iets gebeurt. 92% van de mobiele gebruikers kan dan ook totaal niet een dag zonder hun telefoon, zijn dus verslaafd en hebben geen controle meer over het apparaat.

Persoonlijke telefoniste
Toch is het bellen een groot onderdeel van de samenleving. Wil je een afspraak maken bij de dokter of een vraag stellen over een product, dan grijpen we vaak snel naar de telefoon in plaats dat we langsgaan. In ondernemingen is het voor klantbinding dus van belang om ten allen tijde bereikbaar te zijn. Bij de telefoondienst van Bizziphone kan je een persoonlijke telefoniste inschakelen zodat je af en toe rust van de telefoontjes kan nemen. Neem eens een keer een telefoon detox en schakel je telefoon uit voor 24 uur. Analyseer of je de telefoon heel erg mist of dat het veelvuldig gebruik van de telefoon tussen je oren zit en je iets aan je levensstijl moet veranderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.